A revenit!


Weekend-ul trecut, datorită temperaturilor ridicate, a fost primul în care am reușit să profit cu adevărat de faptul că sunt privilegiată să stau la casă, cu atât mai mult, cu cât trebuie să ne petrecem timpul în izolare la domiciliu, datorită restricțiilor impuse recent, sau în cazul de față – în jurul casei.
Și în jurul ei am stat…cam tot sfârșitul de săptămână Florii-atec. M-am bucurat de șezlong că niciodată, de parcă fiecare por îmi absorbea aerul aparent curat, fiecare rază de soare potențial cancerigenă și fiecare iz de mic ars la grătar imi dezmierda simțurile.
Dar, ceea ce mi-a captat cel mai mult atenția au fost sunetele. A fost un timp, scurt ce-i drept, în care am reușit să culcăm copiii și ne-am răsfățat cu conversații minimaliste, ca între soți de 12 primăveri, bazate mai mult pe mimică și priviri, ca mai apoi să ascultăm doar… liniștea. Până când, am constatat că există anumite sunete care pur și simplu sunt nelipsite din viața de vară de zi cu zi. Acestea fac parte din concertul vieții, rapsodia naturii. Sunt zgomote precum: foșnetul frunzelor, ciripitul păsărilor, zumzetul albinelor. Ca mai apoi să vină iar iarna, și o liniște ploină se întinde peste țară ca o cârpă neagră, nici frunzele nu mai foșnesc pe pomii nuzi, nici un ciripit de păsări, nici urmă de bondar, doar câte un câine singuratec răsună răgușit de la distanță, mai mult amenințător decât încântător.
În weekend a fost însă vară, și sunetul mi-a trecut ca un duș cald de bucurie, atingând ciocănelul, urcând scariță, iar spre final, poposind la nicovală. Acesta se întoarce în sfârșit din locașul său tăcut de iarnă. Cum tânjisem după el! Timpul tăcut și mort este sfârșit, lucrurile funcționează din nou. Tonul său promițător îmi seduce simțurile și anunță începutul unei noi veri: Iupiiii! Prima mașină de tuns iarbă a revenit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s